UDS Blog-o-rama: Ubuntu-vækkelse af afdankede den eks-studerende

Kategorier: Fri software, Nørderier, Ubuntu

31. oktober, 2012

Som de fleste allerede ved, så er der lige nu Ubuntu Developer Summit i København, og jeg sidder lige nu sammen med en god gruppe af andre deltagere og skrive blogposts. Det er også min første blogpost i ca. 853 år.

Dengang min aktivitet i Ubuntu-danmark (og ubuntu-samfundet generelt) var sit højeste, så var UDS en af de ting jeg drømte om. Dog var der som studerende et økonomisk problem i at rejse verden tynd som studerende, især når man ikke rigtigt havde andet end fluffy community-agtige ting at bidrage med.

Men nu foregår UDS i København, og det eneste deltagelse koster er en 40 minutters cykeltur til Bellacenteret. Den eneste ulempe er at min deltagelse er begrænset til de perioder, hvor jeg kan få fri fra arbejde, hvilket har begrænset sig til en halv tirsdag og en hel onsdag.

Men jeg kan ikke sige andet end at det er fantastisk \o/. Det tekniske niveau er højt, men jeg har for det meste være med til at følge essensen i diskussionerne, og er det særdeles interessant og opløftende.

Faktisk er energien her så opløftende at jeg bliver nødt til at prøve at presse en ubuntu desktop-installation ind et eller andet sted i mit liv, og så har jeg besluttet at give LoCo-arbejdet et spark igen. Måske var det noget i den der blåbær-smoothie?

Hvis man på en eller anden måde kunne skabe den samme vækkelse i det lokale miljø uden at skulle leje Bellacenteret, så ville vi komme langt i danske LoCo-team. Nogen idéer?

Læs på dansk Read in english

Installation af PostGIS på Debian 6.0

Kategorier: Fri software, Nørderier, Udvikling

25. marts, 2011

Dette er lige så meget en note til mig selv, som det er et blog-indlæg; Nu har jeg for tredje gang skulle installere PostGIS, og hver gang er der en detalje jeg har glemt, så nu vil jeg forsøge at dokumentere fremgangsmåden, så jeg kan finde den næste gang.

Selve installationen foregår nemt med almindelig apt-magi:

aptitude install postgresql-8.4-postgis

Det i sig selv er nemt nok, en anden ting er at lave en database, der understøtter funktionerne. Dette gøres som brugere postgres, der som standard er sat op som superbruger. Opsætning af egen bruger og tildeling af rettigheder går ud over denne beskrivelse.

sudo -u postgres createdb geo_db
sudo -u postgres createlang plpgsql geo_db
sudo -u postgres psql -d geo_db -f /usr/share/postgresql/8.4/contrib/postgis-1.5/postgis.sql
sudo -u postgres psql -d geo_db -f /usr/share/postgresql/8.4/contrib/postgis-1.5/spatial_ref_sys.sql
sudo -u postgres psql -d geo_db -f /usr/share/postgresql/8.4/contrib/postgis_comments.sql

Og nu er databasen som sådan klar, men én detalje mangler. På min arbejdsplads, og mange andre steder i danmark bruger man ETRS89 (EUREF89), UTM zone 32N som geografisk reference, og det kunne jeg godt tænke mig også at kunne håndtere. Denne reference mangler som standard i PostGIS og skal derfor tilføjes. Proceduren kan gentages for andre referencer, såfremt man kan finde dem.

spatialreference.org kan forskellige referencer findes, og efter søgning findes EPSG:25832 - ETRS89 / UTM zone 32N. Her findes en grydeklar PostGIS INSERT statement:

INSERT into spatial_ref_sys (srid, auth_name, auth_srid, proj4text, srtext) values ( 925832, 'epsg', 25832, '+proj=utm +zone=32 +ellps=GRS80 +units=m +no_defs ', 'PROJCS["ETRS89 / UTM zone 32N",GEOGCS["ETRS89",DATUM["European_Terrestrial_Reference_System_1989",SPHEROID["GRS 1980",6378137,298.257222101,AUTHORITY["EPSG","7019"]],AUTHORITY["EPSG","6258"]],PRIMEM["Greenwich",0,AUTHORITY["EPSG","8901"]],UNIT["degree",0.01745329251994328,AUTHORITY["EPSG","9122"]],AUTHORITY["EPSG","4258"]],UNIT["metre",1,AUTHORITY["EPSG","9001"]],PROJECTION["Transverse_Mercator"],PARAMETER["latitude_of_origin",0],PARAMETER["central_meridian",9],PARAMETER["scale_factor",0.9996],PARAMETER["false_easting",500000],PARAMETER["false_northing",0],AUTHORITY["EPSG","25832"],AXIS["Easting",EAST],AXIS["Northing",NORTH]]');

Efter denne er sat ind er der ellers frit slag på oprettelse af geo-tabeller!

Rettelse: Faktisk ser det ud til at ETRS89 / UTM zone 32N nu er en del af PostGIS's standardpakke, men nu har jeg i det mindste fundet ud af hvordan andre referencer kan findes og indsættes.

Læs på dansk Read in english

100% fri med Trisquel

Kategorier: Fri software, Nørderier, Ubuntu

15. februar, 2011

Jeg har før prøvet at blive 100% Stallman-godkendt fri. Jeg har prøvet med Gobuntu og gNewsense før, og ingen af forsøgene har været specielt vellykkede. Gobuntu holdt kun én udgivelse, hvor gNewsense konstant er bagefter ift. teknologi - og jeg har brug for mit nye skinnende legetøj.

Ind kommer Trisquel. Trisquel er baseret på Ubuntu, ligesom Gobuntu og gNewsense (før gNewsense skiftede til en Debian-base). Og det virker bare på min maskine... bortset fra det trådløse netkort. Ikke at driveren ikke er fri i sig selv, men problemet er den firmware-blob der skal skydes ind i netkortet for det kører ordentligt. Men det var jeg forberedt på. En positiv og uventet overrakselse var fungerende 3d-acceleration på mit intel 950GMA indbyggede grafikkort; jeg troede faktisk at grafikkortet havde samme firmware-problematik som netkortet, men hurra!

Formålet med den pc jeg installerede det på (ja, denne gang var der rent faktisk et formål), var at lave et XBMC-baseret mediecenter. Men desværre fandtes XBMC ikke i Trisquels pakke-arkiv. Så jeg måtte fange en ubuntu-pakke. Og pakken fra ubuntu virkede upåklageligt. Og her havde historien været slut, hvis ikke denne pakke havde afhængt af libfaac0, der er et ikke-frit codec til AAC-formatet.

Men heldigvis lykkedes det med lidt baksen mig at ombygge en pakke med flaget --disable-faac, og jeg (gen)lærte en hel del om .deb-pakker.

Og nu har jeg et 100% frit mediecenter! Jeg er dog stadig ikke fri, men det er i høj grad et skridt på vejen.

Links

Trisquel Hovedside

Trisquels side på Distrowatch

Læs på dansk Read in english

Diaspora og afhænighederne fra helvede

Kategorier: Fri software, Nørderier, Ubuntu, Udvikling

16. september, 2010

Som så mange andre idag, så har jeg hentet den første udvikler-udgave af Diaspora, den nye distribuerede platform til sociale netværk. Efter at fulgt instruktionerne i README'en, så fik jeg Diaspora til at køre på min server. Og det ser såmen fint ud, selvom funktionaliteten er lidt rå.

Uden en browser med websocket-support, så opdaterer ens 'væg' ikke når man poster en besked. Og beskeden bliver ikke sendt til dine venner, i hvertfald ikke den 'ven' jeg havde oprettet på samme instans.

Men som en pre-alpha, så er jeg positivt overrasket, og jeg glæder mig til en rigtig alpha, (og beta, RC og final, naturligvis).

Men der er dog én hage ved det hele, og det er alle de afhængigheder der bliver trukket ind ved installation som beskrevet i README.

Pakken ruby-full gør at emacs (adr!) bliver installeret. Pakken imagemagick trækker en god del X.org ind, bl.a. x11-common og libgl1-mesa-glx (OpenGL på en server?! helt ærligt!). Og til sidst kommer MongoDB, der afhænger af XULrunner. "Det sidste var ikke så slemt," kunne nogen spørge. Måske ikke, men XULrunner afhænger af ting som libcairo, libgtk og libasound2.

I hvertfald ender det med at min ellers så barebone server ender med at have et forbrug på 1,7GB. Jeg havde ikke noteret hvor meget pladsforbruget var før, men det var et meget grundlæggende system, med noget django+lighttpd ovenpå.

Det er på ingen måde en anklage af Diaspora-udviklerne. I virkeligheden er det sandsynligvis min egen skyld. Ruby-full er måske ikke 100% nødvendig, og kan uanset sikkert undvære emacs. Og ImageMagick burde kunne køre uden OpenGL, og MongoDB uden libcairo. Muligvis er min apt bare sat forkert op, det burde da for pokker være muligt at have diaspora kørende uden alt det crap!

Læs på dansk Read in english

Ubuntu-dk podcast - nu med VoiceMail

Kategorier: Nørderier, Ubuntu

15. marts, 2010

Ubuntu-dk-podcasten har desværre ligget lidt stille siden jul. Men nu burde podcast-møllen være godt i gang igen. Allerede nu ligger vores tur til Open Source Daysklar på vores side, og afsnit 4 er godt på vej.

En af de ting vi har arbejdet på er at få sat en VoiceMail op. Den kan bruges til kommentarer på vores eskapader, men også bare hilsner eller måske endda til længere indlæg. Rent teknisk er den sat op på en asterisk-server (pt på hardware med al for få ressourcer). Efter at have knækket nøden var det relativt simpelt at få til at spille. Du ringer til nummeret (89 93 93 63) og lægger en besked. Den bliver så sendt til alle værterne via e-mail i en gsm-encodet wav-fil - nemmere kan det ikke blive.

Fik jeg nævnt at nummeret var 89 93 93 63?

Læs på dansk Read in english

Oh Twitter, Where Art Thou?

Kategori: Nørderier

11. februar, 2010

Så kan man lære det!

Jeg prøvede i dag at oprette mig på twitter, som jeg kun kort stiftede bekendtskab til for rigtigt lang tid siden (før det blev rigtigt cool). Og hvad finder jeg ud af? Mit brugernavn (kjoller) er optaget af en fake Kjoller (okay, han er nok lige så ægte som mig) og jeg må ikke bruge min almindelige e-mail-adresse til at oprette en bruger.

At mit brugernavn er optaget er min egen skyld. Det er derfor det gælder om at oprette sig før 'pøblen' overtager skidtet. Og her har jeg fejlet. Men hvad så med e-mail-adressen? Jo, det er nemlig sådan at Twitter ikke tillader at man lukker sin konto, for derefter at oprette en ny med den samme e-mail-adresse. Også selvom det er lang (i hvert fald over et år, hvis ikke to) tid siden man har lukket den.

Bah, siger jeg, og holder mig til Identi.ca, også selvom jeg føler mig relativt alene derovre :(

Læs på dansk Read in english

Ubuntu-dk Podcasten fortsætter!

Kategorier: Fri software, Nørderier, Ubuntu

24. december, 2009

I mandags sad vi tre gutter hjemme i min lejlighed og skulle indspille afsnit 3 af Ubuntu-dk podcasten. Det var som sædvanligt enormt hyggeligt, og vi fik endda fortæret et par flasker fra den kasse Flensburger Gold min storebror importerede til mig.

Én af punkterne på programmet lød: "Vi diskuterer podcastens fremtid", så der var muligvis lagt i gryden til spændende diskussion. Men, ak, vi var alle enige, og I må trækkes med spamming af diverse planeter lidt endnu - vi besluttede at fortsætte, og listede endda en række spændende personer vi gerne ville snakke med i fremtiden - så nu er de advaret.

Programmet for afsnit 3 lyder i sin helhed:

Link til afsnit

Læs på dansk Read in english

Kære Lazyweb: En bog om Scrum

Kategorier: Fri software, Nørderier, Tanker, Ubuntu

15. december, 2009

Kære Lazyweb

Jeg skal have hjælp til at finde en bog om Scrum!

Jeg har pålagt mig selv at forberede KickOffCamp til Lucid +1. KickOffCamp er et nyt tiltag i Ubuntu-DK, hvor vi vil mødes fysisk og planlægge hvad vi skal lave i løbet af den næste releasecyklus, lidt ala Ubuntu Developer Summit, men blot lokalt og i mindre skala.

Jeg har længe rodet med idéen, og jeg fik rigtigt blod på tanden efter at have læst Jono Bacons udemærkede bog, The Art of Community. Der er en række ganske udemærkede foreslag til hvordan man bygger projekter op, men jeg kunne godt tænke mig noget mere dybdegående stof om emnet.

Jeg har hørt om Scrum (Mest fra et gammelt afsnit af LugRadio, men også andre steder), og jeg synes at det lyder som en god og simpel tilgang til projektstyring. Normalt, når jeg skal sætte mig ind i et nyt emne, så det vil jeg også med Scrum. Da Scrum har sine rødder i software-udvikling, og vi i Ubuntu-DK har relativt meget der ikke er software-udvikling, kunne jeg vældigt godt tænke mig at bogen var drejet så meget mod generel projektstyring så muligt.

Så jeg har fundet følgende bog: "Agile Project Management with Scrum" af Ken Schwaber. Så vidt jeg kan læse på beskrivelserne af den, så er det en kort gennemgang af begreberne efterfulgt af en lang række eksempler. Denne model tiltaler mig ganske meget, og det er i høj grad hvad der gør Jonos bog særligt god.

Så spørgsmålene lyder:

Kan denne bog anbefales? Andre forslag? Skal jeg lade være med at afskrække mig af at den er udgivet af Microsoft Press?

PS: Det er ikke fordi jeg ønsker at trække en bestemt metodologi ned over hovedet på Ubuntu-DK. Jeg kunne bare godt tænke mig noget inspiration til hvordan vi kan prøve at gøre det, når nu det er første gang vi holder KickOffCamp.

Læs på dansk Read in english

Hurra! Jeg er på Planet Ubuntu

Kategorier: Fri software, Ubuntu

2. december, 2009

For en måned siden, gik jeg igennem Ubuntus medlemsproces, og jeg vandt! Eller rettere, jeg blev anderkendt som en stabil del af Ubuntu-samfundet. Én af de rettigheder der følger med en sådan anderkendelse er retten til at komme på Planet Ubuntu. Og derfor tænkte jeg at jeg ville præsentere mig selv for verden:

Hej, mit navn er Niels og jeg er til Fri Software og Ubuntu.

I det danske Ubuntu-community bruger jeg det meste af min tid på organisering og være hyggelig - i hvertfald når jeg ikke ender i en længere rant. Jeg er vært og tekniker på den danske ubuntu-podcast, og jeg er kasserer og bestyrelsesmedlem i Ubuntu-foreningen, der er communitiets økonomiske støtte.

Til dagligt arbejder jeg på mit speciale i geografi, spiller bas i et lille hyggeband og hygger mig generelt.

Læs på dansk Read in english

Så kom den endelig

Kategorier: Fri software, Ubuntu

1. december, 2009

Efter at jeg har siddet på optagelserne uden tid til at få det færdigredigeret i over en måned, så kan jeg hermed præsentere:

2. halvdel af Ubuntu-DK podcastens tur til OSD Community Day

I dette afsnit snakker vi bl.a. om Labitat og Exherbo

Link

Læs på dansk Read in english

Ubuntu-dk podcast afsnit 2

Kategorier: Fri software, Nørderier, Ubuntu

20. oktober, 2009

Så fik vi langt om længe taget os sammen til at få indspillet og sammenklippet endnu et afsnit af Ubuntudanmarks podcast. Denne gang var det en langt mere behagelig oplevelse, både på grund af bedre optageudstyr (inklusiv mikrofon-stativer der ikke var lavet af en køkkenrulle-holder og gaffa-tape), men især fordi man havde prøvet det før.

Lydkvaliteten er IMO væsentligt bedre end sidst, men der er stadig et stykke vej til den optimale lyd, men det må vi eksperimentere med næste gang.

Men for ikke at holde tilbage længere, så er her indholdsfortegnelsen:

Link til shownotes

Direkte links til selve afsnittet:

Ogg Vorbis

MP3

Læs på dansk

Ubuntu-dk podcast afsnit 1

Kategorier: Fri software, Nørderier, Ubuntu

15. september, 2009

Vi har i lang tid snakket om at lave en podcast i det danske Ubuntu LoCoTeam. Idéen blev vist oprindeligt undfanget af Sakse Dalum, hvorefter Jesper Jarlskov og undertegnede meldte sig som medværter. Og nu er den her. Efter at have aftalt at mødes 'i løbet af marts', så fik vi langt om længe taget os sammen til at få indspillet. Det var skræmmende, rummet var ladet med nervøsitet, og mikrofonerne ville ikke som vi ville. Men det var sjovt, og du bør høre resultatet:

Indholdsfortegnelse:

Dette er vores første afsnit og som skrevet, så har teknikken drillet - mest af alt var det mikrofonerne der ikke ville opføre sig ordentligt. Personligt har jeg været meget godt tilfreds med Ardour som (efter man har fået JACK til at virke) er udemærket at arbejde med. Men lydniveauet er for lavt til tider, og der kommer en ordentlig gang rumklang på engang imellem. Jeg har prøvet at komprimere og mixe os ud af det, men det har i bedste fald ikke gjort det store gode. Men vi prøver igen næste gang med andre mikrofoner, og ser om ikke det går bedre. Men så er du advaret.

Nåja, og filerne kan hentes her i Ogg-Vorbis- eller MP3format. Så får vi at se om min server-ISP brokker sig. Uanset hvad, så er det ikke en permanent løsning. Vi leder efter hosting og med lidt held en fancy RSS-feed (som vist nok skal til før man kan kalde det en rigtig podcast. Og måske iTunes?

OPDATERING: Det ser ud som om jeg i kampens hede er kommet til at klippe et stykke af afslutningsnummeret. Dette beklager jeg, og det vil blive fikset inden vi får lagt det på den 'officielle' host.

Læs på dansk

Copyright, copyleft, licenser og Creative Commons, Episode II

Kategorier: Fri software, Tanker, Ubuntu

24. juni, 2009

Hvor det første indlæg i denne serie var af mere afklarende art, vil dette lægge mere op til en egentlig løsning af licens-problematikken.

Jeg ser løsningens succeskriterier som værende følgende:

Disse punkter peger ikke nødvendigvis i samme retning, og det vil være sandsynligvis være nødvendigt at lave et kompromis.

Et sted, som jeg personligt vil have svært ved at lave kompromis vil være på det første punkt, frihed. Hvis noget er frit, så opfylder de FSF's fire friheder (der er lavet til Fri Software, men som let kan modificeres til at omfatte andre typer værker (her tilpasset af mig til tekst-værker):

  1. Friheden for alle til at læse teksten (til hvilket som helst formål)
  2. Friheden til at tilpasse teksten
  3. Friheden til at videredistribuere kopier af teksten
  4. Friheden til at forbedre teksten og videregive dine forbedringer (og bearbejdede udgaver generelt) til offentligheden, sådan at det kommer alle til gode.

Frit oversat herfra

Disse friheder opfyldes af en stor mængde licenser. Da brugerne af hjemmesiden vil være rettighedshavere på det indhold de skriver, kunne man godt lave en løsning, der tillod alle brugere selv at vælge en licens fra en bruttoliste af 'godkendte' frie licenser.

Da indholdet på ubuntu-dk's kommende hjemmeside i høj grad vil være brugergenereret (og derved vil have forhåbentligt mange tusinde rettighedshavere), vil denne løsning dog være særdeles kompliceret, da hver licens (selvom den opfylder de fire friheder) kan stille forskellige krav til brugeren ved f.eks. videredistribuering. Et sådant krav kunne være copyleft, men det kunne også være en bestemt måde at kreditere den oprindelige ophavsmand eller -kvinde.

Det kunne derfor være smart at begrænse listen. Disse umiddelbare forslag er dukket frem i løbet af debatten:

For at starte med nogle af CC-licenserne: CC by-nd tillader ikke ændringer af værket. Dette bryder klart mod frihed nr. 1 og nr 3. CC by-nc og CC by-nc-sa tillader ikke at værkerne videredistribueres og ændres til kommercielle formål. Dette bryder ikke direkte mod nogle af frihederne, men personligt synes jeg at det virker underligt at skulle begynde at skelne mellem forskellige formål, og Open Source-definition (som fremlagt af OSI) forbyder direkte diskrimation af formål.

Det meste software i Ubuntu bruger GPL fra GNU-projektet, så hvorfor ikke bruge en GNU-licens (GFDL) til alle tekster? Mit argument mod dette ville være at GFDL tillader at man markerer specifikke sektioner som 'invariant', og som derefter ikke må ændres. Dette er et slags kompromis mellem totalt ændringsforbud og fuldstændigt fri ændringsmuligheder. Dette kan have sine berettigelser, men strider stadig mod en fundamentalistisk tolkning af de fire friheder. Debian Projektet har erklæret at GFDL ikke opfylder deres retningslinjer for frit indhold.

Tilbage står: CC by-sa, CC by, CC0 og Public Domain. Da de sidste to (CC0 og Public Domain) begge er en måde at fraskrive sig alle rettigheder, har vi nu tre niveauer:

Den yderligere fordel er at licenserne er opad kompatible; hvis jeg videredistribuerer et CC0/PD-værk, så kan jeg licensere det som CC by eller CC by-sa. Hvis jeg laver et samleværk af CC by eller et bearbejdet CC by-sa værk, så kan jeg distribuere det under CC by-sa, såfremt jeg henviser til det oprindelige værk.

Det vil sige: Hvis vi på ubuntu-dk's hjemmeside giver brugerne tre muligheder for licensering (CC0,CC by og CC by-sa), så vil hele vores database kunne distribueres som CC by-sa, og modtagere/brugere vil have CC by-sa som fælles reference-ramme, hvor enkelte bidrag så kunne have en mindre restriktiv licens.

Det var mit løsningsforslag: Giv brugerne mulighed for at vælge mellem tre kompatible licenser, CC by-sa, CC by og CC0. Okay, den tredje er ikke direkte en licens, og nogle vil føle sig afskrækket af CC's til tider hippie-agtige mentalitet, men som praktisk løsning er jeg overbevist om at dette forslag er godt.

Læs på dansk

Copyright, copyleft, licenser og Creative Commons

Kategorier: Fri software, Tanker, Ubuntu

23. juni, 2009

I det danske Ubuntu LoCoTeam arbejder vi i øjeblikket med en ny hjemmeside. Her vil vi samle vores for tiden spredte ressourcer i én side, og således vil bl.a. wiki, forum, kalender og postliste-arkiv kunne findes på ét sted.

I anledning af dette har vi snakket om at vi godt kunne tænke os at alt indhold på hjemmesiden skulle kunne kopieres, tilpasses og distribueres frit – i tråd med ånden i vores alle sammens Fri Software/Open Source community.

Her skal man som i så mange andre tilfælde diskutere hvad ordet ’frit’ betyder, og man skal vælge en licens at distribuere det under. Dette valg kan være lidt polemisk, idet man kan overveje om det skal være en viral licens (copyleft, GPL-style) eller om man skal bruge en BSD-agtig tilgang hvor man tillader folk at gøre ca. hvad de vil så længe de siger hvor de har det fra. Til sidst kunne man også bare kaste hele skidtet i grams under Public Domain eller lignende.

Denne diskussion er svær nok for indhold skrevet af hjemmeside-gruppen direkte til Ubuntu-dk – men da en stor del af indholdet vil være skrevet af andre (såsom forum-indlæg, wiki-sider og lignende), er det også vigtigt at man tager disse indholdsleverandører med på råd. Bestyrelsen lagde op til at det blev en fri copyleft licens, og foreslog løst Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår, og herefter skulle ordet være frit. Dette gav sig så udtryk i denne tråd, hvor en problematik opstod: Folk har åbenbart vidt forskellig opfattelse af hvad de forskellige licenser betyder, og hvad der overhovedet menes med begrebet copyleft, om GPL er velegnet til tekst og om Creative Commons i virkeligheden er en eller anden form for hippie-konspiration.

Her er mine egne forestillinger om hvordan tingene forholder sig:

Ret mig venligst hvis jeg tager fejl.

Læs på dansk

The artist formerly known as Gnomonic

Kategori: Tanker

11. maj, 2009

Nu! Er jeg træt af mit handle rundt omkring i verden. Jeg har indtil nu været kendt som gnomonic, hvilket oprindeligt var genialt. Jeg bruger Gnome som skrivebordssystem og en gnomonisk projektion er altid hyggelig, når man nu er geo-nørd.

Problemet ved gnomonic er bl.a. at det lyder lidt som demonic, som ikke signalerer den flinke fyr jeg i virkeligheden gerne vil være (og for det meste er). Desuden fungerer det ikke at sige på dansk, og jeg synes ikke at det signalerer hvem jeg er.

Problematikken er på den ene siden at tage fat i sin identitet, og på den anden side er det fuldstændigt ligegyldigt. Men nu har det irriteret mig i et stykke tid, og da jeg ville oprette en konto på Identi.ca, så tænkte jeg ville vælge et nyt, nemlig 'kjoller', som sjovt nok også er adressen på denne hjemmeisde.

Så nu er gnomonic fortid og kjoller er fremtiden - indtil næste gang jeg render ind i en identitetskrise. Hvis du synes at det er fuldstændigt åndsvagt, så kommenter venligst, men der bliver nok ikke gjort noget ved det. Målet inden for de næste par måneder må være at omdøbe eller genoprette konti rundt omkring på nettet.

Læs på dansk

Kategorier

Arkiv

Blogroll